Anne van Stralen

Sinds het ontstaan van Leidsche Rijn ben ik gevestigd in De Meern. De verscheidenheid aan mensen die hier wonen en om hulp vraagt blijven me boeien en motiveren. Mijn vak oefen ik nog steeds uit met liefde en plezier.

Onder de naam Van Stralen Centrum voor Psychologie ben ik als zelfstandige gevestigd sinds 1995.  Als GZ (Gezondheidszorg) psycholoog ben ik onder nummer 990 532 454 25 geregistreerd in het B.I.G. register en gekwalificeerd als Eerstelijnspsycholoog NIP. En lid van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten) Tevens ben ik trainer op het gebied van communicatie, met name in Motiverende Gespreksvoering en lid van het MINT (een trainersnetwerk).

Bij Van Stralen Centrum voor Psychologie kunt u terecht voor Relatietherapie en Individuele behandeling in de Generalistische Basis GGZ / Eerstelijns-psychologische zorg (voor particulieren en bedrijven), trainingen, supervisie, persoonlijke coaching en advies.

De meeste deskundigheid en ervaring heb ik met individuele behandeling, (partner-) relatietherapie en systeemtherapie. In systeemtherapie ligt de focus op interactie met de omgeving, de leefwereld in samenhang met de klachten. Ook bij individuele behandelingen is het daarom voor mij vanzelfsprekend om gezinsleden en partners bij de behandeling te betrekken, eenmalig en desgewenst vaker, mits u en de ander daarvoor voelt.

Behandelen van kinderen en jeugd vanaf 14 jaar doe ik uitsluitend na overleg, om te kunnen inschatten of ik voldoende expertise in huis heb voor het behandelen van de problematiek. Dit kan alleen zelf-betalend, aangezien ik geen contract met de Gemeente heb. Vergoede GGZ zorg tot 18 jaar gaat via de Gemeente.

Binnen de psychologie zijn er diverse therapierichtingen. In mijn praktijk maak ik het meest gebruik van de volgende behandelmethoden:

  • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • Emotionally Focused therapie (EFT)
  • Relatie-en systeemtherapie
  • EMDR bij niet-complexe PTSS (Traumabehandeling)
  • Provocatieve therapie (uitdagen met een lach en een knipoog)
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Motiverende gespreksvoering (Motivational Interviewing)
  • Cognitieve Gedragstherapie bij problemen met middelengebruik, zoals alcohol en drugs, roken mits deze problemen licht tot matig-ernstig van aard zijn.

Praktische informatie over tarieven en vergoedingen

  • Indien er sprake is van een DSM 5 stoornis komt u meestal in aanmerking voor verzekerde zorg.
   Met de meeste verzekeraars heeft Van Stralen een contract willen afsluiten. MAAR In 2021 heeft Van Stralen géén contracten met: ASR/Ditzo/Amersfoortse/Menzis/Anderzorg/Azivo/CZ/OHRA  Delta Lloyd/Aon/Besure/Eucare en Aevitae.
  • Heeft u een restitutiepolis? Dan krijgt u de behandeling geheel of ruim vergoed.
  • Heeft u een naturapolis? Dan krijgt u ongeveer 60% vergoed. Vraag na bij de verzekering welk bedrag zij precies vergoeden.
  • Voor behandeling die niet valt in het basispakket geldt dat u zelf de rekening krijgt. Het tarief is gebaseerd op het NZA advies. Kosten voor een individueel consult (45 minuten) bedragen € 105,- . Deze kosten dient u zelf te betalen of kunnen bijvoorbeeld ook door de werkgever betaald worden.
   Bij relatietherapie moet u denken aan drie tot zes sessies van 90 minuten a € 210,- bij aanvang en daarna drie a vier sessies van een uur a € 152,-in een periode van een 6 maanden. Dit is afhankelijk van de complexiteit en uw inzet voor de behandeling.

Wilt u zich aanmelden? Bel naar: 030- 6620132

  • Van 8:30 – 17:00 op kantoordagen krijgt u een secretaresse aan de lijn.
  • Na aanmelding krijgt u een bevestiging met extra praktijkinformatie.

Wilt u een afspraak afzeggen? 

  • Afzeggen binnen 48 uur is kosteloos
  • Het wegblijftarief is 80 Euro per sessie van 45 minuten. De verzekeraar vergoedt dit niet.
  • Zodra u weet dat u een afspraak niet kunt nakomen, laat het alstublieft zo snel mogelijk weten. Afzeggen kan per mail (afspraken@annevanstralen.nl) of per telefoon: 030-6620132. 

Een afspraak inplannen doen we alleen telefonisch. Bel 030-6620132 tussen 8:30 -17:00 uur (maandag – vrijdag)

 

(Jong)volwassenen/ouderen

Contact

Mevr. J. (Anne) van Stralen
GZ-psycholoog, Eerstelijnspsycholoog NIP,
lid van de LVVP en NIP,
BIG registratie 99053245425

Bereikbaarheid: van 8:30 -17:00 op maandag-vrijdag
Bellen: 030 – 6620132 Voor afspraken maken of afspraken verzetten
Bellen mobiel: 06-42603111 (geen voicemail, niet voor maken of verzetten van afspraken)
Mailen: afspraken@annevanstralen.nl

Adres
Tornado 8
3454 RL De Meern

Werktijden
maandag t/m vrijdag 8.45 uur tot 17.00 uur

Beschikbaarheid