Anne van Stralen

Sinds het ontstaan van Leidsche Rijn ben ik gevestigd in De Meern. De verscheidenheid aan mensen die hier wonen en om hulp vraagt blijven me boeien en motiveren. Mijn vak oefen ik nog steeds uit met liefde en plezier.

Onder de naam Van Stralen Centrum voor Psychologie ben ik als zelfstandige gevestigd sinds 1995.  Als GZ (Gezondheidszorg)-psycholoog ben ik onder nummer 990 532 454 25 geregistreerd in het B.I.G. register en gekwalificeerd als Eerstelijnspsycholoog NIP. En lid van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten). En als European Practitionar lid van de Vereniging voor EMDR-traumatherapie (VEN). Tevens ben ik trainer op het gebied van communicatie, met name in Motiverende Gespreksvoering en lid van het MINT (een trainersnetwerk).

Bij Van Stralen Centrum voor Psychologie kunt u terecht voor
– Partnerrelatietherapie -en systeemtherapie
– Individuele behandeling in de Generalistische Basis GGZ, (voor particulieren en bedrijven),
– Trainingen, supervisie, persoonlijke coaching en advies.
Lees verder op: Website An
ne van Stralen

De meeste deskundigheid en ervaring heb ik met individuele behandeling, (partner-) relatietherapie en systeemtherapie. In relatie-en systeemtherapie ligt de focus op interactie met de omgeving, de leefwereld in samenhang met de klachten. Ook bij individuele behandelingen is het daarom voor mij vanzelfsprekend om gezinsleden en partners bij de behandeling te betrekken, eenmalig en desgewenst vaker, mits u en de ander daarvoor voelt.

Behandelen van kinderen en jeugd vanaf 14 jaar doe ik uitsluitend na overleg, om te kunnen inschatten of ik voldoende expertise in huis heb voor het behandelen van de problematiek. Dit kan alleen zelf-betalend, aangezien ik geen contract met de Gemeente heb. Vergoede GGZ zorg tot 18 jaar gaat via de Gemeente.

Binnen de psychologie zijn er diverse therapierichtingen. In mijn praktijk maak ik het meest gebruik van de volgende behandelmethoden:

  • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • Emotionally Focused therapie (EFT)
  • Relatie-en systeemtherapie
  • EMDR-traumatherapie
  • Provocatieve therapie (uitdagen met een lach en een knipoog)
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Motiverende gespreksvoering (Motivational Interviewing)
  • Cognitieve Gedragstherapie bij problemen met middelengebruik, zoals alcohol en drugs, roken mits deze problemen licht tot matig-ernstig van aard zijn.

Met de meeste verzekeraars heeft Van Stralen een contract willen afsluiten. MAAR In 2024 heeft Van Stralen géén contracten met: ASR/Ditzo/De Amersfoortse/CZ/OHRA/Delta Lloyd/Nationale Nederlanden/Just/OWM/Aon/Besured/Eucare en Aevitae/ONVZ/VVAA/PNO/DSW/Stad Holland/In Twente/Eno/Salland/Promovendum/National Academic.

Bij relatietherapie moet u denken aan drie tot zes sessies van 90 minuten a € 230,- bij aanvang en daarna drie a vier sessies van een uur a € 155,-in een periode van een 6 maanden. Hoeveel nodig is, is uiteraard afhankelijk van de ernst en complexiteit van de problemen en uw inzet voor de behandeling.

Voor meer informatie over kosten en vergoedingen en andere praktische informatie:
Lees verder op de Website Anne van Stralen

 

(Jong)volwassenen/ouderen

Contact

Mevr. J. (Anne) van Stralen
GZ-psycholoog, Eerstelijnspsycholoog NIP,
lid van de LVVP en NIP,
BIG registratie 99053245425

Bereikbaarheid: van 9:00 -17:00 op maandag-vrijdag
Bellen: 030-6620132
Mobiel: 06-42603111 (voor tekstberichten, geen voicemail)
Mailen: afspraken@annevanstralen.nl
Website: www.annevanstralen.nl

Adres
Tornado 8
3454 RL De Meern

Werktijden
maandag t/m vrijdag 8.45 uur tot 17.00 uur

Beschikbaarheid