Petrouschka Swinkels

De feiten op een rij

Sinds 1998 ben ik werkzaam als psycholoog. In 2002 heb ik, na een tweejarige postdoctorale opleiding, mijn BIG registratie tot gezondheidszorgpsycholoog gehaald. Sinds 2019 ben ik EMDR Europe practitioner. Ik ben lid van de LVVP , NVGzP en de vereniging EMDR Nederland.
Ik heb gewerkt binnen de psychiatrie, op een opname-afdeling en in de ambulante zorg. Vanaf 2002 tot 2007 heb ik bij het VUmc gewerkt, op de afdeling medische psychologie. In 2007 heb ik de deuren van mijn eigen praktijk geopend. Inmiddels werk ik, naast de 3 dagen in mijn eigen praktijk, sinds 2016 een dag in de week bij het psychotrauma expertise centrum, PSYTREC.

Als psycholoog richt ik mij op zowel kortdurende als langer durende psychologische behandelingen. Ik behandel cliënten met verschillende psychische klachten. Ik werk met zowel adolescenten, (jong)volwassenen als ouderen, zowel individuele als relatietherapie. Om een goede behandeling te kunnen starten, richt ik me op het helder krijgen van de klachten, hun vermoedelijke oorsprong en inzicht in een cliënt als persoon.
Ik kijk samen met een cliënt welke behandeling wenselijk en nodig is. Ik hanteer interventies en technieken uit verschillende (wetenschappelijk onderbouwde) therapieën zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie,  inzichtgevende therapie en directieve therapie. Verder maak ik, waar geïndiceerd, gebruik van EMDR.

Mijn specialisatie ligt op het gebied van trauma-behandelingen, op alle gebieden. Daarnaast heb ik veel ervaring met het behandelen van zwangeren/ net bevallen vrouwen met angstklachten, post-partum depressieve klachten of anderszins psychische klachten als gevolg van zwangerschap/ bevalling. Zo behandel ik al zeer lange tijd vrouwen met psychische gevolgen na HELLP en/of (pre)eclampsie.
Tevens heb ik ervaring met de begeleiding en behandeling van psychische klachten bij vrouwen/ mannen/ stellen als gevolg van een onvervulde kinderwens of vrouwen/ mannen/ stellen die midden in het traject zitten en hiervan klachten ervaren. 

 

Aanvullende informatie
In 2021 heb ik met VGZ-groep, ZilverenKruis, VRZ-groep en Zorg en Zekerheid een contract afgesloten.

Er wordt een actief kwaliteitsbeleid uitgevoerd door de LVVP, de praktijk is recentelijk gevisiteerd en goed bevonden. Daarnaast zijn er herregistratie-eisen en houd ik het vak bij door bijscholing, consultatie en intervisie.
Tevens is Psychologiepraktijk ‘t Zand is opgenomen in het Kwaliteitsregister van het Zorg Instituut Nederland. Hierdoor weet je zeker dat de hulp die je krijg van goede kwaliteit is. Het kwaliteitsstatuut ligt ter inzage op de praktijk.

Het kan altijd voorkomen dat je niet tevreden bent over de behandeling of over mij als psycholoog. Zaak is dit zo spoedig mogelijk met mij te bespreken, indien dit speelt, zodat wij er samen uit kunnen komen. Indien wij er samen niet uitkomen en de klacht is ernstig, dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling van de LVVP. Op grond van de wet BIG kunt u ook een klacht indienen bij het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

 

 

(Jong)volwassenen/ouderen

Contact

Psychologiepraktijk ’t Zand
KvK nummer: 30261209

Mevr. P. (Petrouschka) Swinkels
GZ-psycholoog, EMDR Europe practitioner
BIG-registratie: 1905 7044 325

Bereikbaarheid: ma 9 -18:00, di 9 -17:00, don 10 -17:00
Bellen: 06 14 943 633, geen voicemail, graag mailen bij geen gehoor
Mailen: P.Swinkels@epraktijk.nl

Adres
Mevr. P. (Petrouschka) Swinkels
Harry Banninkstraat 30
3543 CH Utrecht

Beschikbaarheid